Dag 316 – Scheuren door de savanne en wiebelen op het water

Het is zondag! Ik heb al een aantal dagen niet geschreven. Vakantie is altijd ook even een beetje offline. Geen mail, maar af en toe even nieuws en vooral heel veel genieten. De afgelopen dagen waren heerlijk. De auto zit onder de modder en het stof. De kilometerteller loopt al aardig op. 

Ik was nooit zo’n auto liefhebber. Lang achter het stuur was nooit echt mijn ding. Nog steeds niet, trouwens. Maar in een land als Uganda is een degelijke auto echt heel erg fijn. Het geeft vrijheid en onafhankelijkheid. En ik vertrouw mijn eigen rijvaardigheid toch nog een beetje meer dan die van de medeweggebruikers (lees: boda’s en matatu’s, dat zijn motorrijders en gammele taxibusjes). En toch waren de afgelopen dagen heerlijk. Ja, af en toe echt vermoeiend, maar het uitzicht is op elke hoek adembenemend. 

De reis die mijn zus en ik hebben uitgestippeld valt ons dus zeker niet tegen. Het is heerlijk om weg te zijn uit Kampala en dan niet te hoeven werken. Scheuren door de savanne in Queen Elizabeth National Park. Zwemmen in een safari lodge met uitzicht over de nijlpaarden. Die trouwens ‘s nachts langs het tentje wandelden. En olifanten. Hele kuddes met kleintjes en mega grote olifanten. Ik blijf me er over verbazen hoe groot ze soms zijn. Naast de eindeloze velden met kobs en buffels, zagen we een grote leeuw wandelen. Het is echt even anders dan je gemiddelde dierentuin. Dit is echt. Wild. En jij bent te gast in het rauwe leefgebied van de koning van het dierenrijk. 

En dan weer verder. Auto in. Kilometers maken. We zijn nu in het zuidelijke puntje van Uganda. Lake Bunyonyi. Wat een fijne plek om even uit te rusten. Vandaag in een kano (zo’n degelijke van een eucalyptus boom) ronddobberen op het water. De heuvel opklimmen voor een zonsondergang en slapen in een huisje met blauwe luikjes. En dan de vogels! Zoveel nieuwe geluiden en kleuren. Zuslief kan ook de beroemde kraanvogels van haar lijstje strepen. 

Ondertussen muziekjes luisteren. Libelle’s, Eva’s en fijne boeken lezen. Om 10 uur in je bed. Uur of 6, 7 er weer uit. Af en toe je eigen potje koken. Soms even lekker voor je laten koken. Vakantie. Het is fijn. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: